Werkgroep 1e Communie

Contactpersoon: Mirjam Boonstra (0228-750393)

Het is plezierig te ervaren dat elk jaar weer, veel kinderen zich opgeven om hun eerste Communie te doen. De Lucasparochie vindt het erg belangrijk dat er ter voorbereiding tot deze eerste Communie goed wordt samengewerkt door de ouders/verzorgers, de school en de parochie zelf. De werkgroep ondersteunt hen om zowel de voorbereiding als de viering tot een groot feest te maken.

Als we zeggen ondersteuning dan moet u denken aan:

• Ouders helpen bij het samenstellen van de presentatieviering en van de eerste heilige communieviering;
  • Ouders en kinderen helpen bij de versiering van de kerk;
    Voorbereiden van kinderbijeenkomsten;
  • Het kiezen en begeleiden van een project ter voorbereiding. Hierin wordt veel uitleg gegeven over het waardevolle van het leven en het belang en plezier van het bij een kerk horen.

Eerste Communie 2024

Eerste communie voorbereiding.

21 januari zijn we weer begonnen met de voorbereidingen van de 1e communie 2024.

Het thema waar we mee begonnen was ontmoeten: in ons dagelijks leven komen we mensen tegen maar wie zijn het precies.

De kinderen gaan thuis, hun huis in het werkboek vullen met foto’s van hun familie.

Nadat de kerkdienst afgelopen was, met z’n allen iets gedronken bij de parochianen en daarna snel gestart met de speurtocht. Koster Coen heeft ook veel uitgelegd over de gebruiken in de kerk. En de kinderen mochten ook in de kluis kijken.

Aankomende zondag hebben we de 2e bijeenkomst. We hebben er weer zin in.

Groetjes Kim en Mirjam
1e communie werkgroep

Beste parochianen,

Afgelopen zondag kwamen we met de aankomende groep communicanten voor de 3e keer bij elkaar. Het is een klein en fijn gezelschap van 7 meisjes en jongens uit Hoogkarspel en Venhuizen.
Tot nu toe hebben we de thema’s ontmoeten, geloven en bidden behandeld. En het blijkt dat deze 3 thema’s ongemerkt in het dagelijks leven heel vaak langskomen. De kinderen hebben hun ervaringen verteld veel mooie tekeningen gemaakt in hun map.
We hebben een gezellig en leerzaam samenzijn gehad.

De volgende keer komen we samen op Aswoensdag voor het verbranden van de palmtakjes, de Aswoensdagviering en eten van een pannenkoek.

Met vriendelijke groet,

Jackeliny, Mirjam en Kim