Sint Lucaskerk Venhuizen Sint Lucas Parochie Venhuizen, Hem, Wijdenes en Oosterleek

Parochieraad

Jan Vriend Voorzitter;
tevens lid regiobestuur

voorzitter@sintlucasparochie.nl 0228-542728 ’t Nieuwe Eilant 1 Venhuizen
Peter Hofland Penningmeester penningmeester@sintlucasparochie.nl   De Stad Riga 21 Venhuizen

Paulien Boon-Ruijter

Postweid 98 Venhuizen
Piet Kok Kerkhof primakok@quicknet.nl 06-29465558

VRIJWILLIGERS in allerlei werkgroepen
De Lucasparochie is heel blij en dankbaar voor de inzet van de vele vrijwilligers.
Met nieuwe vrijwilligers wordt een intakegesprek gevoerd. Als het vrijwilligerswerk binnen de parochie inhoudt dat er met kwetsbare personen wordt gewerkt, dan dient de vrijwilliger in het bezit te zijn van een VOG. De Lucasparochie kan deze VOG aanvragen.

Bereikbaarheid parochiesecretariaat.
Op maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur zit Dinie Boonstra op het parochiesecretariaat in de pastorie. Telefoon 0228- 541332.  Indien nodig mag u haar ook thuis bellen 0228-542343. Email Lucasparochie: info@sintlucasparochie.nl  of diniebaarslag@hotmail.com

De parochieraad van de St. Lucasparochie streeft er naar dat zoveel mogelijk parochianen actief bijdragen aan het vitaal houden van onze parochie. Tevens spant de parochieraad zich er voor in dat de inhoudelijke taakvelden van de parochie (catechese, liturgie, kerk en samenleving en gemeenschapsopbouw) zo goed mogelijk worden uitgevoerd en dat er samenhang bestaat tussen alle activiteiten in onze parochie.

Pastoresteam van onze regio

Pastor Andrea Geria, 06-26788605, geriaandrea85@gmail.com
Diaken Jules Post, 06 - 37406247, jjm.post@hotmail.com
Diaken in opleiding Wim Zürlohe,  0228 - 54 32 87, w.zurlohe@quicknet.nl
Kapelaan Peter Piets,  06 - 57 91 87 46, lambertusz95@gmail.com
Pastoor Samuel Marcantognini uit Hoorn is de voorzitter van dit pastoresteam.

De St. Lucasparochie werkt nauw samen met de R.K. parochies in Hoogkarspel, Bovenkarspel, Grootebroek, Lutjebroek en Enkhuizen en vormen sinds 1 juli 2014 een personele unie (PU).

Het bestuur van de Personele  Unie bestaat uit vertegenwoordiging van de verschillende parochies in de persoon van.

Leden Regiobestuur ParochiesWestFrieslandZO.

parochie:

Vicevoorzitter

dhr. G.C.M. Lakeman (Gerard)

Hoogkarspel

Mw. A.M.H. Brieffies-Hendrikx (Anne-Marie)

Lutjebroek

mw. M.J. Schooneman-Neuvel (Marian)

Bovenkarspel

Bestuurslid

dhr. J.C.M. Molenaar (Hans)

Enkhuizen

dhr. A.J. Deen (Ton)

Grootebroek

Bestuurslid

Dhr. J.P.J.M. Vriend (Jan)

Venhuizen

Notulist is Martine Groot uit Venhuizen..

Het bestuur komt ongeveer één keer in de maand bijeen.

Link naar Regio WestfrieslandZO

Voorgangers uitvaart

Pastoor Andrea Geria en diaken Jules Post hebben de ‘zorg’ voor de parochies Lutjebroek, Hoogkarspel en Venhuizen. Voor wat de uitvaarten betreft hebben zij een volgende verdeling gemaakt:

Pastoor Andrea Geria gaat voor bij de uitvaarten op woensdag en donderdag.
Diaken Jules Post gaat voor bij de uitvaarten op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag

Voorgaande is een ‘vaste’ regel, doch géén harde regel. Mocht het voorkomen dan kan er op speciaal verzoek van afgeweken worden.

Het bisdom adviseert bij een uitvaart geen Eucharistieviering te houden. Bij voorkeur een Woord- en gebedsviering en geen Communie uitreiking. Mocht er om dringende redenen toch om gevraagd worden, dan kan dat wel na overleg.

Ziekenzegen kan door alle pastores gegeven worden echter ziekenzalving alleen door pastoor Andrea en kapelaan Peter Piets.

Telefoonnummers

Pastoor Andrea Geria 06 – 26788605
Diaken Jules Post 06 – 37406247
Parochie Lutjebroek koster Chris Oud 06 – 21233386